En responsiv sida anpassar sig efter storleken på skärmen. Till exempel så kan vi på en vanlig dator ha fyra bilder i bredd men på en mobil så måste bilderna visas under varandra. Ibland väljer man att vissa saker inte visas på en liten skärm. Förr var det vanligt med en speciell mobilsida men idag är det standard att göra samma sida för alla skärmstorlekar. Fördelen är att du bara har en sida att uppdatera.

WordPress är ett opensource-projekt och ett CMS. På mer ren svenska så innebär det att det är en programvara med fri/gratis kod som används för att hantera innehåll på en hemsida.

Precis som WordPress är joomla både open source och ett CMS. Joomla är något svårare att lära sig än wordpress men har ett bättre system för att hantera moduler och plugin. Det kan också hantera användarroller bättre. Jag rekommenderar joomla till webbplatser med mer funktion och fler skribenter.

Kärt barn har många namn! Tänk så här – du vill ha ett bildspel på din hemsida. Men du är knappast den första som vill ha det. Tvärtom så finns det miljoner hemsidor med bildspel. Programmerare är generösa människor så många, ja faktiskt tusentals, har redan gjort ett bildspel och delar med sig av den kod som behövs. Men nu ska vi komma ihåg att det finns en del människor (även programmerare) som inte är snälla så var noggrann när du väljer plugin!

Ja, absolut. Det har vi gjort flera gånger,

Se till exempel Ny webbplats till tobiaschilli.se från KoBoToLo från weebly och Ny webbplats till lsmanagement.se från ett cms på webbhotell.

Svaret är både Ja och nej. Vi använder ett framework som grund där vi sen utvecklar en sida åt dig. Idag går det att för några hundralappar köpa ett tema på till exempel themeforest och installera det, Så gör vi inte.

Vi gör alltid ett unikt tema till varje kund. Det händer att kunder kommer med ett tema som de köpt någonstans och vill ha hjälp med. Tyvärr innebär det ofta ganska mycket arbete. Hur pass bra dessa teman är varierar och det gör också support och dokumentation. Om du vill köpa ett tema på nätet så var noga med att kolla upp licenser och support. Om du lägger ned tid och pengar så ska det fungera om ett halvår också och vem ska du be om hjälp? Vi ger dig gärna råd så ring oss på vår hjälptimme.

Gör det gärna innan du investerar i licenser!

Du kanske har en dator eller en smartphone i så fall vet du hur ofta det kommer uppdateringar till programmen på datorn eller till din telefon. Uppdateringar har med säkerhet, felfixning eller bättre funktion att göra. Det är ingen skillnad med WordPress och plugin. Du kan tänka på WordPress som iOS och pluginen som appar.

Ja, om du vill så kan du ha ett serviceavtal då behöver du bara bry dig om bild och text.

Den största skillnaden är antalet timmar som du har att tillgå för design och utbildning. Antalet sidor som jag gör iordning med bilder och text varierar också. Du kan sedan lägga till egna bilder/text efter att sidan är lanserad.

Läs mer på hemsida till företag eller om våra paket