KoBoToLo är en webbyrå specialiserad på WordPress i Karlskoga. Vi levererar personliga, unika och professionella hemsidor. Vi vill att kunden ska kunna ta hand och arbeta vidare med sin hemsida därför ingår alltid utbildning  när vi producerar en hemsida.

KoBoToLo är ett verksamhetsnamn för den del av LÄRORIKT som arbetar med hemsidor.

Varför ska man välja webbyrån KoBoToLo?

För KoBoToLo är Du alltid i fokus. Det viktigaste för oss att Du är nöjd. Vår ambition är att skapa en unik webbplats med en tydlig och personlig prägel. Vi vill ge just ditt företag ett ansikte på Internet att kunna vara stolta över. Vi är din partner på nätet.

Ja, det finns många webbutvecklare på marknaden men tyvärr finns det också många som inte riktigt vet vad de gör. Om du vill ha en professionell hemsida så har du kommit rätt. Vi konkurrerar inte med hobbyföretagen och absolut inte med din grannens kusins son – som är så himla bra på datorer. Vi vet vad vi gör! Med 25 års erfarenhet av programvaruutveckling och utbildning så är vi proffs!

Men vad betyder KoBoToLo då?

Det betyder två saker. Dels Karin, Bengt, Tom och Louise Olsson för det är vilka vi är. Men dels står det också för Kvalitet, Bild, Levande och Teknik. För det är vad jag vill att en webbplats ska vara. Den ska vara av rätt kvalitet, ha bilder av god kvalitet, vara levande (uppdateras) och bygga på rätt teknik.

Lite kort om mig – Karin

När jag på 80-talet började min yrkeskarriär var det som konstruktör med en gymnasieutbildning i Teknik och ett nyväckt intresse för det där nya som hette datorer. På den tiden var det ovanligt med kvinnor som ingenjörer. och datorerna var komplicerade, stora med jobbiga användargränssnitt.

Jag fortsatte som konstruktör i 20 år och skaffade mig en utbildning som systemvetare. Problemet med datorsystemen var ofta den där andra sidan som vi konstruktörer ibland lite elakt kallade för SBS, skit bakom spakarna. Slutligen blev mitt intresse för hur jag skulle lösa ”människovara” problemet så pass viktigt för mig att jag började en kurs i psykologi. Det var inte meningen men jag bara fortsatte tills jag hade en magisterexamen i psykologi.

Fick jag då mitt svar? Nej, tyvärr inte. Inom psykologin finns många intressanta områden och för mig var framförallt kurser i perception och sensation intressanta. Medan många kurskamrater tyckte dessa mer var mer ett nödvändigt ont ;). Många saker vet vi. Som hur ofta en bildsekvens måste uppdateras för att vi inte ska uppleva den som fladdrig. Men, det är så mycket i kommunikationen mellan dator och människa som fortfarande kommer att utvecklas och vi vet inte vart än!

Jag är fortfarande en datornörd men jag är också en människonörd. Mycket av min tid går åt till undervisning i LÄRORIKT. Undervisning i datasystem fascinerar mig för precis där möts människors och datorers gränssnitt.

Utbildning

Tekniskt gymnasium, Karlskoga
Kandidatexamen – datavetenskap, Karlstad Universitet
Magisterexamen – psykologi, Örebro Universitet

Arbete

Konstruktör, Bofors, 1987- 1998
Utvecklingschef, IIS Systems AB, 1998 – 2000
Konstruktör/Konsult, SAAB Combitech Systems AB, 2000 – 2002
Konstruktör/Konsult, Tieto Enator, 2002-2003
Mjukvaruansvarig, Vizuera AB, 2005-2008
Projektledare, Karlskoga kommun, 2008-2009

Företag

Lärorikt, 2005 – pågående, se mer på LÄRORIKTs hemsida
KoBoToLo, 2014 – pågående