Avancerade funktioner i WordPress

individuella plugin-lösningar för WordPress

Eller ring mig på 070-49 34 191

Skräddarsydda WordPress plugins

Med tiden så kommer ni på att ni vill ha mera funktioner på er webbsida och vill lägga till en ny funktion i WordPress. Till exempel ett bildspel, en kalender eller en nyhetsfeed. Ja, det finns mängder med funktioner man kan ha på en hemsida.

Den här listan kan göras väldigt lång. Exempel på funktioner som man ofta vill lägga till är synkronisering med andra tjänster som till exempel till google kalender. Andra exempel är bokningslistor och gemensamma dokument, just det är ett vanliga behov för föreningar, att man vill ha gemensamma resurser som kalendrar och dokument på hemsidan.

Fördelen med WordPress är att man kan anpassa ett redan färdigt tillägg eller bygga ett helt nytt. Hittar man ett tillägg som är nära den funktionalitet man vill ha så kan det gå att anpassa det och spara in mycket utvecklingstid!

Avancerade funktioner i wordpress

Tillägg (plugin) i WordPress

Nya funktioner lägger man till på hemsidan med hjälp av tillägg, som också kallas för plugins i WordPress . Nu kommer fördelen WordPress! Det finns nästan alltid någon annan som redan gjort den funktion man behöver i ett tillägg.

Och så har vi nackdelen – det finns inte bara ett bildspel att välja på utan det finns tusentals. Fördelen med att vända sig till någon som arbetar professionellt med webb är att de vet vilka av dessa tillägg som har ett gott rykte och en bra support. På wordpress-akuten så listar vi lite tillägg inom olika kategorier som vi brukar att använda oss av. Det som framförallt är viktigt när man väljer plugin är att det är nyligen uppdaterat, har bra recensioner och många nedladdningar.

Skräddarsydda WordPress plugins
Utveckling WORDPRESS

Skräddarsydda WordPress plugins (funktioner)

Ibland finns dock inte de funktioner ni behöver i något färdigt plugin/tillägg utan det behöver utvecklas eller anpassas specifikt för er. Det behöver inte alls innebära så mycket arbete som det låter. Jag behärskar både PHP, JavaScript, CSS med mera som behövs för att anpassa ett befintligt tillägg eller ny-utveckla den kod ni behöver för att få hemsidan så som ni vill ha den.

KoBoToLo har kunskap att utveckla avancerade funktioner i WordPress.

Avancerade funktioner i wordpress
skräddarsydda WordPress plugins

Individuella plugin-lösningar för WordPress

  • Plugin på marknaden har ofta många funktioner som du inte behöver. Det beror på att de ska passa så många som möjligt. Men det gör också att de ofta slöar ner din webbplats med kod som egentligen inte behövs
  • Eftersom de ska passa ”alla” så kan uppdateringar leda till att den funktion du använder ändras, eller i värsta fall försvinner
  • Om du väljer att skapa ett eget plugin så kan du få exakt de funktioner du behöver.

Boka gärna en tid med mig för att diskutera vad du vill uppnå med ditt projekt och vilka avancerade funktioner i WordPress som du behöver. Det är såklart kostnadsfritt.

Exempel på utvecklade skräddarsydda plugin i WordPress

webbplats till fast pris åt djurfrid

Djurfrid

På djurfrid finns flera specialfunktioner. En av dem är möjligheten att publicera minnesposter efter ett älskat djur.

Kryddafesten

Kryddafesten innehåller en portal där artister och kunder kan chatta med varandra.

Urval av artister sker efter många parametrar för att få så bra träff som möjligt. Alla mailkontakter är helt automatiserade för att få lite manuellt arbete som möjligt.

UDs seniorklubb

För klubben har KoBoToLo byggt en anpassad anmälningsfunktion för aktiviteter som bara finns för medlemmar.
Inget plugin på marknaden uppfyllde kraven bland annat för medföljande.

Du får alltid en offert innan arbetet startar. För att kunna göra den så bra som möjligt så måste vi ha ett eller möjligen ett par möten innan. Om du inte är van att göra en beställning och lista dina krav så gör vi det tillsammans så vi är överens om de funktioner som behövs.

Nej! Jag kommer att göra en kopia av din sida och all utveckling sker på kopian. Först när utvecklingen är klar så införs koden på din live-sida.

Din webbsida kommer att vara helt opåverkad medan utvecklingen pågår.

Med det menar jag helt enkelt funktioner som inte finns i kärnan eller plugin på marknaden utan som görs specifikt efter sina behov.

Såklart kan själva funktionerna vara mer eller mindre avancerade.

Om du behöver kontinuerlig hjälp

Vi kan sköta om uppdateringar och felsökning på din webbplats så du kan fokusera på din kärnverksamhet.

Se vårt serviceavtal

Lär dig mer

Genom åren har det blivit många tips där du kan lära dig hur olika delar av WordPress fungerar.

Vill läsa på själv så finns det tips på wp-akuten.se.