Undvik dessa nybörjarmisstag

Som nybörjare i WordPress så finns det en del fällor att ramla i såklart. Speciellt om man installerar för första gången eller använder en ”one-click”-installerare som finns på många webbhotell. Här finns en lista på vanliga misstag i WordPress.

Alla är vi någon gång nybörjare. Starta på rätt sätt och undvik misstag i wordpress.

Bocka av listan!

 • Ändrar inte permalänkar
  Permalänkar ändrar man under inställningar (settings) och det gör URL:erna mer lättlästa för människor. Jämför permalänken  http://minsida.se/?p=133 med http://minsida.se/kontakt/.  Den senare är mycket lättare att läsa och att förstå.
 • Ändrar inte administratör
  När du installerar WordPress så byt direkt användarnamnet för administratören från admin till något personligt och svårgissat.
 • Installerar WordPress i mappen WordPress eller wp
  Det här ser man då och då. Det beror på att man har packat upp och sedan laddat upp hela strukturen till sitt webbhotell. Tack och lov så går det här att rätta till även på en gammal sida.
 • Publicerar ofullständiga sidor/poster
  Nej och åter nej! Om du inte har hunnit skriva klart så spara posten som utkast så länge, Det ser helt enkel inte bra ut med halva poster eller text som ”kommer snart”
 •  Installerar allt möjligt
  Innan du installerar ett plugin eller testar ett tema så fundera några dagar – behöver jag det här? Behöver jag verkligen det här? Du ska bara installera om du behöver det för att din sida ska vara funktionell. Tyvärr så ökar varje plugin komplexiteten och tid du får använda för att läsa på och uppdatera plugin. Risken för problem ökar exponentiellt. Tyvärr är det många plugin/teman som inte städar upp efter sig också. Så – behöver du verkligen det där pluginet?
 • Uppdaterar inte WordPress
  Varför tror du det kom en ny version?
 •  Använder fåniga lösenord
  Det här är självklart eller borde vara självklart. Ändå så får jag ofta lösenord från kunder som en pigg 4-åring kunde ha gissat. Jag vet att det är svårt att komma ihåg långa lösenord men det finns många verktyg som kan spara dina lösenord!
 • Struntar i backuper
  Backup är för människor som inte vill ha stress och spänning i sitt liv. Om du gillar spänning och stress så kan du strunta i backuper. Om du vill ha en lite lugnare tillvaro läs om backuper på WordPress-Akuten.
 • Allt för stora bilder
  Komprimera alltid dina bilder. Det tjänar du på eftersom din sida kommer att bli snabbare att ladda och då kommer dina besökare att stanna kvar. Är sidan för slö så finns risken att besökaren lämnar sidan innan den laddat klart.